Köpenhamn


Först och främst skulle jag vilja be om ursäkt för inaktiviteten här på bloggen, har varit i Tyskland på jobb.

Så hur var egentligen träningslägret i Köpenhamn då?

Det var givetvis suveränt, allt var bra ordnat och gubbarna var taggade. Pyttis hade styrt upp det hela på ett utomordentligt sätt men det kom väl inte direkt som en överraskning.

På fredagen möttes vi upp på saltholmen för att att åka i samlad trupp ner mot Köpenhamn, dock grusades dessa planer tämligen omgående då Lallens bil började krångla. Man själv fanns på plats i bilen och jag kan intyga att det inte lät bra och i slutändan var det knappt så att bilen kom upp för uppförsbackar. Vi fick svänga in på närmaste mack och Pyttis samt Roman fick hämta oss. Pyttis tog fram sin nya Iphone för att "fixa lite" och snart var bilen bärgad och hyrbil införskaffad och vi kunde fortsätta vår färd utan större problem till hotellet Zzlep i Köpenhamn som låg fem minuter från träningsanläggningen.

Träningen senare på eftermiddagen bedrevs i en inomhushall (11-manna) där fokus låg på tempo där arsenalaren, smålagsspel samt "snabba fötter"-övningar blandades. Lallen var med hela träningen trots smärta i knät och såg förvånandsvärt bra ut med tanke på att han har hållt upp i sju år. "Svårt att hänga med nuförtiden" var den egna blygsamma bedömningen.

Efter träningen följde middag samt en lugn kväll på rummen där det bland annat spelades lite kort samt lyssnades på nya DIS-låten "Nordövallen" som Simon G skrivit. Denna låt gjorde stor succé och måste ha spelats minst ett dussintals gånger den kvällen. Johan J vann för övrigt rätt komfortabelt på kortspelet, dock med mer gnetspel än glans.

Lördagen startades tidigt med en träning utomhus där prio låg på uppspel. Pyttis och Harres vision är relativt okomplicerad men det gäller att alla är införstådda med vad som gäller. Felvända forwards skall släppa på rättvända mittfältare som sedan skall släppa på djupet eller attackera på egen hand. Det viktiga är i alla fall att den rättvända spelaren skall ha bollen istället för att man vänder upp själv. Träningen avslutades med en straffsparkstävling där undertecknad kom att stå som segrare. I min glädje skrek jag kanske lite väl högt till Pyttis att jag hoppades att han noterade vad som hade inträffat och vad detta borde betyda för kommande straffsparkar. Fick till min besvikelse inget svar men tyckte mig höra hur han muttrade "värst vad kaxiga gubbarna börjar bli då".

Matchen senare på eftermiddagen vann vi med hela 10-1 efter bland annat fyra mål av Petter och tre av Simon G. Vi gör det bra men motståndet var alltför dåligt för att jag skall orka gå in mer på djupet.

Senare inleddes kvällen med en svår quiz skapad av Fredrik Jansson som väckte en del känslor. Leo och Duracellkaninen tyckte den var skittråkig (de kunde ingenting) medan Lehman blandade beröm (när han kunde svaren) med kritik (när han inte kunde svaren). I min mening var den helt ok om än lite svår. Efter detta drog vi till centrala Köpenhamn för lite nattklubbsbesök tillsammans med Öckerö IF som var där samtidigt som oss. Det var mycket trevligt, dock var man föga förvånad av att Tobbe och Pyttis var de sista att hitta hem till hotellet.

Kvällens skratt bjöd Anders på när han skulle sparka till en burk som låg på vägen. Han tog i för kung och fosterland och lyckades på något sätt tappa balansen på grund av rotationen efter att han sparkat till och föll handlös rätt nerför en sluttande backe i perfekta rullar och påminde i det läget om en japansk ninja. Gubbarna tjöt av skratt och undrade vad i hela friden var det som hände.

Som sagt, ett mycket trevligt läger.

Ses på lördag, gubbar. Ladda nu!

/Anton "Jonas Thern" Jansson




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0