Att bryta ihop och komma igen

Dagens premiär i ett soligt Mölndal går inte till historien som någon toppmatch direkt. Känslan inför matchen var bra. Det var sammanbitet men optimistiskt på samma gång. Själv kände jag hur det spratt i hela kroppen när man bytte om. Jag var övertygad om att vi skulle ta hem det. Efter 15 minuter var jag inte lika säker längre. Då hade vi mest stått still på egen planhalva och låtit Dalen rulla bäst de ville i backlinjen och på mittfältet. Ingen press alls. När vi väl erövrade bollen var vi stillastående och något tveksamma vad vi skulle göra med den. Långsamt åt vi oss dock in i matchen igen och började skapa lite framåt. På en hörna kontrade Dalen fort och vi hängde inte med. Kontringen mynnade ut i en hörna som i sin tur ledde till matchens enda mål. En vunnen nickduell och en skarv så var bollen i mål.

Resten av första halvleken spelade vi faktiskt bra och borde gjort mål. Simon hade ett skott i stolpen och ytterligare ett ypperligt läge där han borde nätat. Simon fick dock tyvärr för mycket fot under bollen som seglade över målet istället för in i det.

Andra halvlek var rätt dålig från bägge lagen. Det var som Captain Anders sa efter matchen: "jag har aldrig varit med om en match med så många inkast". Inget för publiken med andra ord. Någon ordentlig press på slutet fick vi aldrig till och för andra året i följd har vi inlett med en förlust. Vad som i efterhand känns mest frustrerande är att vi verkligen hade chansen i den här matchen. Dalen var absolut inte bättre än vi spelmässigt. Däremot ville de kanske snäppet mer och spelade med en väldigt hög press matchen igenom. Dalen var ett storväxt lag och väldigt starka fysiskt vilket säkert kommer göra dem svårspelade för andra än oss. Att det skall räcka till en plats på övre halvan har jag dock svårt att se. Fast det kan det nog inte finnas någon som såg oss idag tro om oss heller.

Frustrerande att vi lägger så mycket energi på domaren även om han hade några konstiga domslut. Tydligen får man numera ALLTID gult kort för hands. Tur att domaren inte såg Kjällbähs klockrena dubbelhandsnedtagning i andra.

Positivt är att vi återigen är stabila bakåt trots att vi saknade truppens båda vänsterbackar (Emil fick ta klivet ner), Shagge och Patrik Höglund. Petter och Dawidsa var lysande defensivt matchen igenom.

Nu tar vi nya tag. Om en vecka väntar ö-derbyt mot Öckerö som idag inledde med att spela 0-0 mot Skottfint. Blir som alltid en höjdare.

//Erik

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0