Inför Arsenal – Tottenham 20/11 13:45


************************Varning*******************************

Detta blogginlägg innefattar endast Arsenals nuvarande säsong samt framförallt hatmötet denna lördag mot ärkerivalen Tottenham Hotspurs med en glödhet Gareth Bale. De läsare som ej är passionerade Arsenal-supporters bör därmed undvika att läsa nedan då texten genomsyras av en stor dos partiskhet, vilket vissa läsare kan finna stötande.

************************Varning*******************************

Jag vet egentligen inte vad jag skall tycka om vår nuvarande säsong i Premier League. Å ena sidan känns det svårt att behöva komma med negativa synpunkter då vi ligger tvåa i ligan med endast två poäng efter vår nemesis Chelski med Pay-Chech och Cashley Cole i spetsen, för att inte prata om den oövervinnelige Didier Drogba (tyvärr Marcus, här ligger du fortfarande i lä). Men trots detta har säsongsinledningen lämnat en hel del frågetecken. Vi fick inte vår världsmålvakt i år trots att Fabianski för närvarande spelar bra. Vi fick inte en världsback istället för Gallas, Kocscielny har inte varit helt värdelös men han har ju inte direkt rosat marknaden heller (två röda kort redan). Analyserar man de bästa lagen i världen kan man konstatera att deras målvakt samt mittbackar ofta håller riktigt hög klass (Cech – Terry – Alex eller Van Der Saar – Vidic – Rio) och jämför man dessa med Arsenal står tycker i alla fall jag att Arsenal saknar minst två defensiva pjäser för att kunna vinna Champions League. Önskeköp: Lloris eller Akinfeev plus Chiellini (stavning?).

Men allt har som sagt inte varit negativt. Chamakh har levererat rejält och har tillsammans med Nasri varit två utropstecken än så länge. Cesc och Arshavin kämpar fortfarande med att hitta toppformen men det känns som om de är på gång. Sagna är bättre än förra året och Song dominerar fortfarande. Arsenal har stundtals spelat en fin fotboll där man påminns om glansdagarna för några år sedan. Men den störta positiva överraskningen är givetvis Jack Wilshere som i princip spelat till sig en fast tröja trots endast 18 år fyllda. Jag håller med Simon Bank när han skriver: ”Whilshere, han är på riktigt, va?”.

Tottenham då? De har blandat och gett denna säsong, något som i och för sig är ganska karatäristiskt för laget om man kollar på tidigare säsonger. Dock skall det tilläggas att de har en fruktansvärt hög högsta-nivå, fråga bara Inter. Gareth Bale har gått från klarhet till klarhet och rankas av många som den bästa i världen under 21 år. Vill ni ha prov på detta så ta en titt på denna video där Tottenham möter regerande CL-mästarna Inter i ett dubbelmöte, helt otroligt. Något som är tur för oss är att de i alla fall saknar Lennon.

Här är en tankvärd artikel om Tottenhams taktik, känns lite typiskt Spurs.

Det känns som om att detta kan sluta på vilket sätt som helst, dock tror jag att nyckeln blir att kunna låsa Tottenhamns flygande anfall med Bale i spetsen, han är verkligen löpstark. Crouch huvudspel tillsammans med Van Der Vaarts spelförmåga kan också ställa till problem för vilket försvar som helst. Det enda jag vet på förhand är att jag och brorsan kommer att sitta och titta på min nya HD-förstärkta Viasat-sändning bitandes på våra naglar och då och då utbrista: 

Forza Gunners!

Önskad startelva på Lördag:

Fabianski

Sagna – Squillaci – Koscielny – Clichy

Song – Wilshere (osäker)

Nasri – Fabregas – Arshavin

Chamakh

 

Arsenals latinska motto ”Victory Through Harmony” 

P.S Ursäkta långt inlägg, det bara blev så.


/Anton


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0